By: mama baba and Danish

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Friday, 12-Jan-2007 18:34 Email | Share | | Bookmark
Danish Senyum :)

 
 
 
View all 12 photos...
Hmm lama betul tak update fotopages ni.Malas pon ada..bz pon ada.Hari tu Boxing Day..bz shopping.sampai penat Danish.huhuhuhu..lepas tu raya plak.Bz beraya kesana sini sampai Danish selsema lagi.tapi skang dah ok..Macam tu lah..kejap ok..kejap tak ok.Kalau mama ngn baba dia kuat berjalan..maka cepat lah hidung Danish berair lagi.Maklumah skang sejuk.Angin pon kuat.
OK lah tutup citer pasal demam..ini adalah koleksi gambar2 Danish sengih, gelak,senyum dan yang sewaktu dengannye lah.payah betul nak ambik gamba dia tengah senyum.Danish ni suke tgk flash.So bile dia tgh senyum..kalau org nak ambik gamba dia..dia akan benti jap senyum..tgk org ambik gamba..dan kadang2 mata bolaaattt aje..klip klip lepas flash abis..dia pon sambung senyum. haiyooo..so mama dapat satu idea...masa lepak2 kat bilik kecik tu..billik tok ma dulu.kat bilik tu cerah waktu siang.sbb cahaya matahari masuk. So boleh lah mama ambik gamba Danish tgh senyum sbb x payah pakai flash.apa lagi...buat Danish gelap..and...klik klik klik..snap snap snap..dapat lah gambar Danish dgn muke happynye.. OK guys..enjoy 'da picsssss....








Monday, 11-Dec-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
Danish Selsema Lagi... :(

 
muke tak larat..
siann anak mama...
View all 4 photos...
For the second time in his life n during this winter..Danish selsema lagi..sian dia.Dah 2 malam Danish tak boleh tido.Hidung asyik tersumbat je. Tengah2 malam bangun nangis..bagi susu tanak.may be dia tak selesa nak minum susu sbb hidung tersumbat aje.So..Danish isap puting je lah. Sbb tu lah agaknye dia asyik nangis je..lapar agaknye.sian dia. hmm betul2 menguji kesabaran mama n baba. Kdg rasa nak marah jugak sbb asyik nangis je..tapi kesian jugak dia.hmm tido plak nak tido atas lengan.sampai naik lenguh tangan mama.ada skali tu rasa sakit sgt kat jari..apsal la..ingt kan mimpi rupanya betul.rasanya darah x jalan kot..kepala danish berat sangat agaknye..
Pagi ni lps main kejap, tukar pampers n minum susu Danish tido dgn nyenyaknye.Kesian tgk dia.Muka dia mmg nampak muka org tak sihat...



Sunday, 19-Nov-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
2nd Anniversary

on d way ke Manchester
asik follow caravan ni jek..
pepohon sudah ade yg botak..menandakan winter is coming..
View all 14 photos...
Semalam mama n baba punye 2nd anniversary.This year celebrate dengan Danish. Last year Danish dah ada jugak tp baru a few weeks dlm perut mama. hehehe
Mula2 baba plan nak g Heights of Abraham, tp skang ni dah tutup sbb dah dkt winter.Next year, on March baru bukak.ermm so kitorang pon ambik keputusan utk g makan kat Restoran Jati kat Manchester. Bukan ape,saje nak dpt feel Malaysia. restoran ni org Malaysia punye.org Melayu. makanan dia ok la. Mama makan nasi ayam + BBQ Chicken. boleh tahan la.dia punye ayam sedap..dan punye la besar ...1 portion chicken leg.huhuhu..nyam nyam..baba makan nasi goreng + telur.dia kate kureng tp..mama rasa ok jek.cume terlalu takde mende sgt.nasi goreng n telur jek.mm n satu lagi hot wings..hmm kalo nama wings tu kire fav la. Overall kire not bad la.Reccommended. Harga pon blh tahan..bagi mama, dtg jauh2 dr sheffield semata-mata nak g makan kt situ kire berbaloi la.sbb balik dgn perut kenyang. oppss terlupa..tidak ketinggalan teh tarik gelas besar.hahaha...sodapp.tingat kat kedai mamak.huhuhu i miss malaysia a lotttt!!!!!kalo dpt makan roti canai..roti nan cheeseeeee yg lazat tu kan best.tapi tak pe lah..dapat rasa sket jadi lah kan. nak rasa selalu..pokai la baba!!!










Wednesday, 15-Nov-2006 21:21 Email | Share | | Bookmark
Danish dan Baju Bulan :D

 
 
 
View all 5 photos...
Hmm..mula-mula pakaikan Danish winter sleepsuit, kesian tgk dia.cam tak selesa je.tapi kadang kelakar pon ade. nampak macam pakai space suit jek.macam org nak gi bulan jek.hahaha..sbb tu kitorang panggil baju tu baju bulan.



Monday, 23-Oct-2006 14:20 Email | Share | | Bookmark
Salam Aidilfitri

Danish's family
Danish kt dewan,tunggu mama solat patiently
kuih raya mama
View all 4 photos...
Salam Aidilfitri buat semua.Maaf Zahir dan Batin.This is the first raya for Danish.Danish has been a very good boy during the 'solat raya' and 'makan-makan' time. Big thank you for a good n big boy.Lepas solat raya Danish slept peacefully and mama could enjoy the 'makan-makan' time sambil borak2 mcm orang tade anak. hehehe.

Untuk raya tahun ni tak byk sangat buat kuih.main kuih raya mcm biasalah Almond London.tu pon nasib baik buat ngn kak aida.kuih lain buat tp tak jadi. hmm..and the main menu for the first raya ialah laksa kelantan dengan kari ayam cicah roti.yang bestnye laksa ngn kuah abis.tapi me n chenta tak sempat rasa.huhuhu..sibuk layan tetamu and beraya sampaix sempat rasa masakan sendiri.huhuhu...lepas tu takde menu dah.raya thn ni x buat open house pon. tak larat nak masak byk2.

weekend2 akan datang ni kita just serang rumah orang ajelah.mungkin sminggu dua ni, weekend akan dipenuhi dgn open house.masa utk isi peruttt...mama n baba makan..Danish tgk sajeeee!!!!!!!!!
Okay, before the end, pls check this out guys.. Danish and family at this link
---->> http://www.utusan.com.my/utusan/special.asp?pr=salam_perantauan&pub=salam_perantauan&y=2006&dt=1022&sec=Album&pg=ppages/ppage12.htm




[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net