By: mama baba and Danish

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Thursday, 15-Feb-2007 12:05 Email | Share | | Bookmark
Danish - Lepak2 At Home

 
main kaki..
aaa...see mama
View all 20 photos...
Here are a few pics of Danish lepak2ing at home wit mama. And he's already 7 months old..Actually mama lupa nak ambik gamba masa 4th of feb hari tu.2days after baru tingat nak amik gamba danish 7mths.haiiyooo..tp ada jugak gamba lama sket2..See what this big boy can do at the age of 7mths..

p/s:actually gambar2 ni di ambil after a few days danish balik dpd hospital.And he looks so happy kan. Dah baik le tu.








Monday, 12-Feb-2007 19:39 Email | Share | | Bookmark
Danish Masuk Hospital...18.1- 25.1.2007

dgn Baba...
 
 
View all 21 photos...
Actually citernya panjang.Maklumlah 7 hari punye citer.Tapi dipendekkan lah cerita..takut x larat nak bace nanti.Ceritanya macam ni...

Satu ptg yg hening..Danish tgh main2 kat umah..tiba2 mama noticed yg kepala dia panas sgt.check temperature..38++ . Erk..terkejut jugak.sbb diax penah demam temp tinggi mcm ni. Mama terus bg ubat kat Danish n call Baba..lps bagi ubat Ok..sket.masa tu dlm 4.30pm. malam kol 9 mlm temp naik lagi.ermm risau jugak.. mula2 kitorang ingt nk g hospital terus, tp hold dulu lah.bai ubat skali lagi..lap2 kepala dia..temp turun balik. nak bukak baju dia..cam sejuk sangat.maklumlah skang tgh winter..so mama bukak dia punye body suit je..pakai sleepsuit selai jek.
Lepas tu terus tido..kol 3 am..mama terjaga..Danish nak susu..pegang kepala panas sangat..39degree..kitorang pon apalagi..siap2 terus pegi Children Hospital.A&E. sampai sane..doc bagi paracetamol lg..n check urine Danish. Doc kate ade infection..Lepas doc cucuk jarum kt tangan Danish.[tu yg tangan dia berbalut tu] dan masukkan antibiotik..dlm pukul 7 pagi..Danish di hantar ke wad. Bayangkan betapa mengantuknye masa tu.Satu hari tu Danish asyik demam je..dia x mo duduk langsung.tido pon nak suh pegang jugak.hhhh..penat sesangat rasa.dgn sakit kepala x cukup tidonye..risau danish lg. mcm2 ada..kol 8 Baba balik rumah.amik barang2 sume.Lagipon parking dpn hospital tu street parking..x leh lebih 2 jam..so kena lah alihkan kete.
Doc kata at least 48hours kena dok hospital.Sbb nak tunggu result urine test.dalam hati rasa lega sket..dok pk2 weekend ni boleh balik la..
esoknye danish dah x demam sangat 2 kali je kot makan ubat.Tapi sakit2 pon Danish ni makan byk..tp kena bg makan time dia x demam la.semangkuk yg nurse bg..abis licin dia mkn.w/pn sakit badan dia x susut.
Hari ketiga..Danish x demam dah.dah ok..boleh main2 dh.doc pon terangkan pasal urine infection tu. bla bla bla..lps tu dia kate nak monitor smpi 5 hari..abis harapan nak balik umah.so duduk lah kat hospital..hari ke-4..Danish dah sihat.kitorang mintak ngn doc nak jalan2 kat bawah..lpstu doc kate blh balik umah kejap lps ambik antibiotik pukul 2 tp kena dtg balik b4 pukul 10..utk next antibiotik. balik kejap je la..waa betapa happynye mama.selepas beberapa hari x balik umah.
Ptg tu balik umah singgah umah kak aida..makan laksa penang.sblm tu pon kak aida dah bape kali anta makanan..thanxx a lot kak aida.sorry byk menyusahkan. kak ina pon anta makanan. kak chom bg bubur jagung yg lazat.terima kasih sume..
Balik umah..tiba2 tok2..ramai betul yg dtg melawat.abg lias n kak wan.kak sal mahathir.maya n aznor.anis n faizul.penuh satu rumah.cam raya plak.
lepas derang balik mama masak..n makan.kol 8lebih bertolak balik hospital.sampai kat hospital.waaa ade snow..danish plak tido.mmm melepasla danish nak main snow.
malam tido kat hospital..kitorang kena tukar ke single room.argh x bestnye..boring sgt.
kol 5 pagi hari ke-5..tiba2 kepala danish panas.danish demam lagi. Jumpe doc pagi tu..kena monitor smpi 7 hari plak.so lg dua hari kena dokhospital. Danish start batuk yg teruk n selsema.so diorang nak check apa sbb dia demam plak. so nurse amik sample cecair lam idung danish.takut2 kena chest infection pulak. haii gelap rasa dunia. Esok tu nurse bgtau result -ve.Alhamdulillah.
Last night kitorang kat hospital..Bandage danish terbukak lg..kali kedua dah.lps balik dr rumah hari tu jarum dia dah leaking.so cucuk tgn sblh lagi. Last night tu leaking lagi..Danish ni x dok diam..tarik2 bandage la.ketuk2 tgn dia la..sbb ada plastik yg support tgn dia tu..bile ketuk2 besi katil, bunyi ting ting ting.. Nasib baik x kena cucuk lg..sbb tu last dose.
Esok tu..doc kate boleh balik..yeayyyy..mama yg happy lebih2 sbb x larat dok hospital. Mama ngn Baba, dua2 demam..mama batuk smpi sakit dua2 belah pinggang. doc kate muscle pain.tp mmg sakit sgt. danish yg batuk sgt teruk..bile tanye nurse ada ubat batuk..takde..mmg kat sini kalo budak2 batuk g klinik ke hospital ke..mmg derang x bg ubat batuk. pelik kan..
hmm tapi Alhamdulillah Danish dah sihat.cuma hari2 kena makan antibiotik kat rumah. sampai appointment bulan 5 ni.lama kan.lps tu kalo doc kate stop..blh la stop.kalo x kena mkn lagi. dan kalo utk kes yg mama x reti nak citer kat sini..kena mkn antibiotik smpi umur 5-6 thn.harap2 Danish x mcm tu. Dan bulan 4 ni Danish kena g hospital lagi..kena scan kidney. hmm harap2 korang yg tgk n bace kt fp ni..tolong doakan utk Danish yea.semoga dia sembuh sepenuhnya..Dan infection tu x dtg lagi..semoga dia sihat walafiat..Amin.

Hmm panjang jugak ceritanye..Sorrylah..skill tulis karangan dah takde.hehehe...











Wednesday, 7-Feb-2007 11:41 Email | Share | | Bookmark
Specially for Abg Danish and his family....

Danish and his owwreennn buggy...
Hehehe..Kay entry kali ni aku dedicated utk ko n family kay.sbb nak beli stroller mesti mummy and daddy yg pilih kan. Dan aku tatau lah adakah ianya satu coincidence atau...kita ada citarasa yg sama.hehehe...Gamba ni aku amik masa first time Danish naik stroller dia. Sbb masa tu carseat dia Baba dia bwk nak amik kwn yg ada baby jugak.So nak tak nak aku terpaksa pasang jugak stroller dia tu sbb nak g kedai..dan tak larat nak dukung dia. Stroller ni sesuai utk 6mths n above..bila baby blh duduk dgn stabil..kalo tak sakit pinggang la kan. So aku pon letak la dia atas tu..w/pn dia x blh duduk lg.. baru 5 bulan kot masa tu. kejap je..utk g kedai dkt umah je..tp gamba ni amik kt dalam rumah je sbb segan nk amik kat luar. heheheh ermm..sgt owrenn kan.hahaha..


This is adik Danish and his owwreenn buggy. Tengok lah..sangat owreeeennn kan!!! Mebi kaler owrenn dia a bit different tp still owreenn kan..



This is abg Danish and his owreenn buggy also...



This one is more clear..With his Daddy..



And this one with his mummy...

And last skali..sorry aaa kay..aku cilok gambar hang lalalala....enjoiceeee....


Wednesday, 17-Jan-2007 01:27 Email | Share | | Bookmark
Danish - 6 months old... 04.01.2007

 
 
 
View all 10 photos...
Pejam celik pejam celik...dah 6 bulan rupanya Danish.Hari2 dok golek,peluk cium Danish..tak sedar Danish dah besar rupanya.Kdg2 mcm tak percaya pon ada. Danish skang dah tak nangis macam dulu lagi.Dah pandai main2..dah pandai panggil mama..tapi dalam bahasa dia la..dah pandai pegang2 mama kalau nak panggil mama suh pay attention kat dia. Makin lama makin seronok main dgn Danish.Kalau tgk gamba Danish masa dia kecik dulu lain sgt rasanya. Dulu muka dia teruk kena rashes.Risau gak takut melarat jadi eczema..tapi Alhamdulillah skang dah ok.Nanti lah ada masa, mama upload kan gamba Danish dulu dan sekarang.heheh tunggu aura rajin tu datang dulu lah. Buat masa ni..kita tgk gamba Danish masa b'day dia yg ke-6 bulan....!!!


Sunday, 14-Jan-2007 00:39 Email | Share | | Bookmark
Boxing Day 26.12.2006

 
 
 
View all 6 photos...
Boxing Day hari tu kitorang pegi la usha2 sale kat Outlet Doncaster. Lepas tu balik umah jap..solat Zohor dan Asar..terus pegi Meadowhall cuci mata. On 'd way balik umah dari Meadowhall tu, tgk Danish lam kete muke tension jek..Penat agaknye..campur mengantuk..sian tgk dia..mama ngn baba sibuk menjamu mata.nak shopping.. x byk yg berkenan. dan org pon ramai..baju pon menimbum2..kedai penuh...dan serabut sgt.Nak tolak stroller pon x muat.So..jln2 cuci mata ajelah. hihihii...dan yg paling penat ialah..Adam Danish..!!!


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net