By: mama baba and Danish

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Sunday, 18-Mar-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Mencari Spring Snow @ Castleton

 
 
 
View all 12 photos...
Actually skang ni dah masuk spring.tapi cuaca masih sejuk.Still kena pakai jaket tebal kalau nak keluar.Bunga daffodil pon dah keluar. Lega rasanya ..tak lama lagi..musim sejuk akan berakhir. tapi tiba2 weather forecast ckp snow akan turun lagi.huhuhu..hari Ahad..kat kawasan tanah tinggi je rasanya..dan kat belah North..scotland sana nun..kitorang pon mencari geng utk pegi mengintai snow kat area Peak District, Castleton nama tempat tu.
Kat rumah..cuaca sejuk, tp takde tanda2 nak ujan..or snow nak turun.Danish pakai jaket separuh aje.Kitorang siap bwk stroller lg.huuhuhu.
On the way..dah dkt2 nak smpi..hujan turun..hujan snow.tp bukan snow kapas,snow lembut sket dpd ujan batu.heheh hati berbunga riang..dpt la aku tgk snow kat bukit lps ni..nak g switzerland takde harapan. smpi kat sane..angin tersangat la kuat.kitorang bukak stroller nak letak Danish.skali tu sorang mat saleh tegur..dia kate tak yah bwk stroller la..kang terbang stroller tu.huu nasib baik dia tegur..kalo tak mmg sah2 terbang.sbb kitorang dukung danish pon rasa cam nak terbalik jek..angin sgt kuat dan sejuuutt..Danish kelemasan sbb angin kuat sgt dok hembus muke dia.. tp sygnye snow xbyk..sket2 je..tp kawasa situ lawa la..kalo ada snow..ala2 switzerland jugak la..hahaha.. so..guyss.tgk la gamba2 poyos kitorang..tp x byk la sbb angin kuat sgt..x smpt nak bergambar..


kami dan sejemput snow..nak buat ais kacang pon tak lepas




menahan panahan snow dek angin yg kuat..pedih gak muke..cemane rasa? cam bwk moto time ujan..helmet takde visor..


Wednesday, 14-Mar-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Window Shopping @ Rottherham

kak aida n addina
danish,mama n addina
danish posing sorang2
View all 12 photos...
Disatu hari yg amat membosankan..kak aida telah mengajak mama jln2 kat Rotherham town.Since mama pon x penah pegi kat dia punye city centre..so mama pon telah bersetuju utk membawa Danish jln2 kat sane smbil window shopping.smbil cuci mata..so kitorang pon naik la bas pegi sana. lps jln2 pusing kedai..[kat sana byk charity shop..tp mama x bape berminat nk beli.hehe..lbh suke beli kat carboot lg murah.hmm utk charity pon kedekut.apppo lah.]..kitorang mkn burger kat halal stall dpn market.satu2nya halal stall kat situ.blh la isi perut sket.hehehe..there's a few pics of us in action at Rotheram City Centre.

p/s: makcik pakistan tu kenal Malaysia tu..kenal Dr. mahathir tu.tp aku ckp mahathir dah tak jd pm..paklah skang.dan dia mcm x kenal pak lah.hmm...






Saturday, 3-Mar-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Botak At 8 months Old :D

mula2
smpi tertido...
siap dah.baru lps nangis..
View all 11 photos...
Akhirnya..setelah lapan bulan umur Danish..baru lah ada keberanian utk mencukur kepala Danish.Sehari sblm hari jadi yg ke 8 bulan.itu pun sbb rambut dah panjang sgt.Pakai snow cap pon jambul dah terjulur keluar.Dihari sabtu yg sejuk..mama pon zasss zaaaasss..gunting jambul Danish. Dan kemudian Baba take over bahagian cukur mencukur sehingga licin kepala Danish. hehehe..sian dia. Lepas tu abis kepala dia cakar.Gatal agaknye rambut baru nak tumbuh.



mula-mula gunting dulu bagi pendek.hehehe..


lps tu baru cukur..siap pakai shaverfoam tu..



heheh..dah siap..gondolll....



Sunday, 25-Feb-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Oxford City 25.2 - 27.2.2007

 
 
 
View all 27 photos...
Baba ada lab work kat University of Oxford.So mama ngn Danish tumpang sekaki..Jalan2 cuci mata.hehehe..


Tuesday, 20-Feb-2007 12:21 Email | Share | | Bookmark
It's Snow Time!!

 
 
 
View all 8 photos...
At last snow turun jugak thn ni..
Satu pagi yang sangat sejuk..bangun je tido tgk kat luar..waaa..snow tgh turun. Mama ngn Baba yang excited lebih nak amik gamba Danish dgn snow.heheh Walaupon sgt sejuk kt luar..kitorang sempat snap a few gamba Danish yg baru bgn tido..sblm Baba g skool. esok tu snow turun lg..tp mlm..so x leh la ambik gamba.nak buat snowman x buleh...snow x cukup tebal.hehehe..dan seperti sblm2 ini..slps sehari dua snow turun..temp naik balik..the sun shine n...no more snow..wait for the flowers to bloom n the sun to shine...

p/s to jubedz:pokok tu lah yg aku ckp aku slalu amik gamba tuuu..hehehe..








[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net