By: mama baba and Danish

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Sunday, 15-Jul-2007 21:48 Email | Share | | Bookmark
I've Been Tagged!!

hahaha..x penah2 kena tagged..skali kena jugak..sorry kay a.k.a mummy danish..lambat sket update fp.kenapa? toksah ckp la kenapa..dah well known rasanya.hahaha.. okey la sebagai menjawab soalan..“How or why you gave the name(s) to your kid(s)”.

My only kid's name is Adam Danish.
kenapa Adam Danish?? kenapa yea..

Adam
actually dah lama dah suke dgn nama Adam ni.sebelum dia wujud lagi mmg dah suke nama Adam.Lagipun Adam nama nabi.Nabi dan Rasul yang pertama..Manusia pertama yang menghuni bumi. selain dpd tu..nama Adam senang nak sebut.senang nak eja.rasanya sesuai nama Adam sebagai anak yang pertama.

Danish
Why Danish? mula2 dgr nama Danish sbb anak Norman Hakim tu nama Muhammad Danish Hakim kalo tak silap.tp nama danish tu adalah..bila dengar nama tu cam sedap pulak. tapi sblm pilih nama danish..kitorang nak letak nama Adam Daniel.tapi sblm i got pregnant..dah ada sorang kwn kat sini baru bersalin..and letak nama anak dia Adam Daniel. masa tu dlm hati..hmm takkan nak letak nama anak aku adam daniel jugak.start dpd hari tu kitorang cari alternatif nama lain..
okey berbalik kepada cerita asal..masa dok suka dgn nama Danish tu. belum tau lagi apa maksud dia.bila dah pregnant and tau i will have a baby boy.masa tu start cari maksud nama Danish tu.kat sini mana ada buku nama2 baby ni..so terpaksalah cari kat internet..sib baik jumpe..Danish means bijak(sama maksud dgn my name ) dan satu lg jumpe means berpengetahuan..Alhamdulillah maksudnye baik..so kitorang pon..set..nama baby Adam Danish.

Adam Danish
Anak lelaki pertama. Semoga Adam Danish menjadi anak yang bijak, cerdik pandai dan yang sewaktu dengannya..dan dikurniakan Allah dgn ilmu pengetahuan yang berguna dan bermanfaat; untuk dirinya, keluarganya, agamanya bangsanya dan negaranya.Semoga Adam Danish menjadi anak yang soleh, taat kepada kedua ibu bapa, taat kepada perintah Allah, berakhlak mulia dan dihormati dan menghormati.Semoga Adam Danish sentiasa dibawah lindungan Allah, diredhai Allah.didunia dan akhirat.
Amin.

Lots of love,
mama n baba.


Wednesday, 4-Jul-2007 02:56 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday To Adam Danish!!!

riding his elephant
aaa..go faster..faster..
 
View all 6 photos...
Happy Birthday to you..happy birthday to you..happy birthday to adam danish..happy birthday to you!!!!
Happy 1st birthday to sayang mama n baba..Adam Danish.
Hari ni genaplah umur Danish 1 tahun.Sekejap je rasa masa berlalu.Kadang rasa cam x pecaya pun ada. Tiba2 danish dah besar. Umur setahun apa yg Danish boleh buat yea..rasanya dah byk progress danish cuma mama x ceritakan kat sini.So, on ur 1st birthday, mama akan cerita sikit kat sini.

Dah boleh sebut mama n baba.tapi byk sebut baba.hari2 kat umah baba takde pon sebut baba.sebut mama bile nangis, nak susu, nak tido, n bile sedih.bile happy..baba baba baba..tp x pe lah nak wat cemane.mungkin word tu senang nak sebut.

Merangkak dah laju.dah stat panjat tangga.so, baba dah beli pagar atas bwh.hehehe. dah boleh turun naik sofa.turun katil yg tinggi tu pon dah boleh.tp kalo dia bgn tido, dia tunggu mama kat tepi katil sambil nangis.hehehe x turun pulak.kalo org ada boleh je dia turun.

da pandai buat2 batuk..dah pandai bergurau..dah pandai nak berkawan.sblm ni ada kwn dtg, dia suka..tp dia buat dek jek.main sndiri.buat hal dia je.skang dah pandai sket2...

hm actually byk benda yg danish boleh buat dah.cuma mama x sempat nak summary kan kat sini.kang byk sgt.heheh...

Bila tgk gambar2 dia masa baby..rasa mcm sgt cepat danish membesar.masa tu lah baru terfikir,ada jugak baiknya mama duduk rumah jaga danish 24hours.so i didn't miss any of his progress.w/pn kadang2 mama x sempat nak amik gambar..tp all the memories will remain.
to my dearest adam danish..mama n baba harap danish akan jadi anak yg baik..anak yg soleh, anak yg bijak..berjaya dunia dan akhirat.Semoga Danish membesar dengan sihat dan gembira.We love you sooooo much!!!

So enjoy the latest pics of Adam Danish, last day as a baby...


Saturday, 9-Jun-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark

WILL BE UPDATED SOON..




Saturday, 19-May-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Two Years in Sheffield

 
 
 
View all 14 photos...
Hmm lama btul x update fotopages ni. Lately i'm a bit bz and lazy too. Actually there are a lot of pictures to be uploaded , tapi memandangkan laptop makin hari makin slow n lembab, so mood utk upload all the pictures dah ilang...tapi tonight, memandangkan baru lps tgk citer vin diesel.hehehe triple xxx 1, tiba2 mood datang.bukan ape skang time summer, subuh pukul 2.40am hr ni.so alang2 dah tido lewat kite story mory sket yeah.

Cepatnye masa berlalu. Sedar tak sedar, 19.5 genap lah dua tahun kitorang kat sheffield.danish je baru 10bulan lebih kat sini.dulu datang berdua, skang dah bertiga.And hopefully will remain bertiga until we get home may be next year Dulu masa mula2 sampai, rasa cam lama sangat nak dok sini 3 thn. tapi skang ni, rasa cam cepat sangat masa berlalu.tapi mmg la..kadang2 rasa cam lama lagi nak balik..tapi ada masa rasa cam, aa? nak balik dah tahun dpn? [hopefully]. mcm2 rasa ada.awl2 tu rasa nak balik pon ada.tp jauh sgt.kalo ada sayap pon, patah sayap pon blom tentu smpi rumah lagi. 1st time raya kat sini..n 1st time raya x balik rumah..bile dgr takbir raya rasa nak menitik air mata.tgk org lain..relax je.[mungkin dlm hati sedih gak tp kontrol agaknye] tp bila dah dua kali raya kat sini..kira ok sket.bkn x sedih tp dah dpt adapt dgn keadaan dan hakikat yg aku x dpt balik raya.huhuhuhuu..hm actually banyak citer, tp x abis nak citer kat sini.suka duka dok tpt org.jauh dr family,sedara mara.hanya kawan2lah yg ada.[instead of danish n his baba]

hmm skang dah ada danish.hidup lebih ceria. and hopefully another 1 year to will be a happy year to go through.doakan semoga kami cepat2 dapat balik. n baba danish dapat finish his study successfully. insyaAllah.

so, here there a few pics taken on the anniversary day. juz came back from carboot at junction 29 with yaya.[buchah n family] derang baru dtg 6.5 hari tu.so danish dapat new 'girlfriend'. Adee jgn jealous tau.frust sbb adee terlebih dahulu dating ngn abg Danish before Danish could make attempt to meet Adee.huhuhuu..what to say..kite kan jauh.tunggu adee datang sini, x datang2 pon

Danish was so excited with his new ride cum walker.sbb ada bunyi2 kot.biasala toy baru mmg xcited.lps tu x mo main dah.hehehe..ok guys..enjoice n slamat cuci mata dgn gamba danish yg mcm2.


Sunday, 8-Apr-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Kuch Kuch Ho Ta Hai at Oldcotes Carboot

Carboot dari jauh..tgh jem.
Dah smpi..let's shopping
Ni dah abis shopping..mula bergamba
View all 15 photos...
Minggu ni kitorang bawak geng2 Leeds melawat carboot Oldcotes.Family Kak Su, Abg Fendi dan hero2 mereka, dan juga family Abg Khidir n Kak Yati berserta heroes dan heroin mereka. Dan juga Zainab, anak sedara derang kalo tak silap. abg Khidir lps ni nak pindah Newcastle dah.so ini lah peluang nak ronda Sheffield dan borong kat carboot Oldcotes.nampak gaya mereka berpuas hati shopping kat sini sbb carbootnye besar dan barang pon banyak.Maklumlah musim sejuk dah berakhir.Org pon sonot nak berniaga..nak shopping.hehehe..Kebetulan time tu bunga-bunga cinta berwarna kuning tengah segar. Kitorang pon amik peluang la bergambar.Cuaca pon elok.Sejuk ala-ala suam-suam kuku gitu




Danish dah pndai buat mimik






ariff yang pandai bergaya



eyaaaahhh!!!



dgn mama



[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net