By: mama baba and Danish

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Thursday, 18-Oct-2007 10:57 Email | Share | | Bookmark
Day 4 & 5

 
 
 
View all 45 photos...


Wednesday, 17-Oct-2007 19:46 Email | Share | | Bookmark
Day 3 - Vatican City

 
 
 
View all 23 photos...
Day 3 kitorang x jalan byk sangat. Ronda2 Vatican City.actually takde lah ronda pon..heheh kami pegi melawat vatican museum.oleh kerana tempat dia sangat tinggi..kitorang terpaksa angkut stroller danish naik tangga yg tinggi.huuh sangat penat.dah la panas.abis ronda vatican museum terus balik hotel.kat dalam museum tu pon panas sbb takde air con.kipas pon utk pekerja derang yg jual cenderamata je.dan mama pon x sempat nak ronda abis sbb kehilangan baba dalam tu.hmm tu yg buat lg panas tu.huhuhuu..tapi dia punya building mmg cantik.bumbung dia sangat cantik. dan dalam tu ada michael angelo punye masterpiece painting kat sistine chapel yg mama x sempat tgk.huhuhuhu rugi sangat rasanya.


Friday, 31-Aug-2007 11:33 Email | Share | | Bookmark
Cuti-cuti Roma, Italia (23.7.2007 - 27.07.2007)

dlm flight
budak x duduk diam
makan nugget..
View all 41 photos...
Alhamdulillah, 23.7 - 27.7.2007 buat pertama kalinya kami telah menjejakkan kaki ke bumi Italy. [Bunyi cam dah sampi bulan aje kan hahaha.. ] inilah cuti2 kami untuk summer tahun ini. kami hanya sempat ronda2 Rome sahaja memandangkan banyak kekangan2 yg menghalang kami untuk menjelajah lebih byk tempat lagi. Antara kekangannya ialah...jeng jeng jeng....masa,MONEy,hehe..transport..dan mcm2 lagi. transport tu psl x biasa bwk danish travel naik train.so kalo agak lama, x leh imagine cemane dia sbb kat dlm flight 2hrs40mins tu pon dah haru biru jadinye.sbb dia asik nak berjalan kesana sini.dah la flight tu sempit.apa lagi mengamok la bila org pegang dia..hmm tp ade budak lain lg havoc dpd danish..sbb menangis hampir separuh dpd perjalanan.huhuh seb baik danish x nangis gitu..kalo tak.tobat x bwk dia naik aeroplane dah. ok..samb citer..kitorang kat Rome 5d4n. tp 5th day tu x jln mana2 pon sbb dah balik pagi2 lagi.So,this is our experience...

Day 1:
Bertolak dr rumah jam 3am.kejutkan danish..siap2 pakai baju.zooomm naik kete g East Midland Airport (EMA).Seram gak naik kete pg2 bute cam ni.x penah jln mlm2 kat sini kan.Kot2 la ada polis wat road-block ke..abis la..dah la pakai lesen 'agung'.tapi Alhamdulillah kami sampai dgn selamat. sampai2 sane.parking kat Long Stay 7[punye lah jauh..seb baik ada bas free ] so sampai2 je tros check-in, pas tu solat Subuh and beratur masuk Departure.dlm kol 7am gak baru berlepas.
Selepas 2hr 40mins berhempas pulas ngn danish n seat kapal terbang yg x boleh nak baringkan..akhirnye kami sampai ke Rome..amik bas g Metro Anagnina. Pastu naik Metro menuju ke hotel. Tapi nasib kami kureng baik.Metro terdekat dgn hotel ditutup station dia.so terpaksa gamble turun satu station before that station, which is St. Giovanni station.sampai2 sane x tau mana nak tuju.kononnya nak jln kaki la g hotel..hahah dgn beg yg berat, perut yg lapo dan mata yg mengantuk..akhirnye kami amik taxi pegi hotel.seb baik pakcik taxi tu baik.x de la pow kitorang..5euro jek.
Smpi hotel, receptionist tu kate bilik x ready lagi..omaigod!! dah la panas.tunggu 10 mins..lps tu dpt masuk bilik n buzzzzzz...tido.hahaha letih seyy. sbb mlm td x tidooo..
ptgnye g survey jln dkt2 hotel..n jumpe groceries shop..kitorang pon bli mineral water, biscuits n eggs..hehe masak telor. dan paling sadis skali, kt hotel tadek kettle..uwaa..cemane nak makan maggie??? Lps tu balik hotel.masak nasik, makan solats n buzzz....esok nak jln..yeah yeah..!!

Day 2:
Lps b'fast kami memulakan perjalanan..Smalam cari Station Metroo x jumpe..hari ni tanya receptionist dia kata keluar jln dpn hotel.jln sket turn right..pegi2 cam sesat jek..tanya sorang pakcik guard tu..tanya lam english dia ckp Italy.muahahaha.tp paham tang 'left' aje.tp dia very helpful siap tunjuk kat mana arah nak pegi.paham la sket2.so kitorang menapak la..agak jauh jugak la..dlm 1km kot.dah la nak turun underground Metro tu tade lift..so terpaksa la angkat stroller danish.so 5hari danish jd 'King'!!! ponet..ponet..tp x pe tpt org kan..larung sajala.. 1st place to visit..of course la Coloseum kan.sampai2 sana.pergh panas giler..cam kat M'sia jek rasa. Ronda2 sane..kejar2 mengejar danish yg x mo dok lam stroller..bergambur2 sket..kitorang pon cari bas sight-seeing. Baru satu tempat dah penat..panas.seb baik danish x nangis w/pn muke dia dah merah padam cam udang kena goreng.
Naik bas..mahal woo bas dia 16euro sorang.tp x dok la kat atas yang tade bumbung tu sbb panas.lagi pon stroller takut kena curik..danish pon nak tido..nak susu!! hehe...panas? yess..n aircond? tarak!!!

Lepas tu kitorang stop kat Trevi Fountain [Fontana di Trevi], jln kaki pegi sane..masyaAllah ramai nye orang. kat situ takde apa sgt cuma fountain tu je lah.cantik..tp x masuk dkt pon.just amik gamba n lps tu terus g Spagna..tpt shopping!! yeah..
Kat spagna.. bergambar kat Spanish Steps.dulu kat situ ramai artis2 melukis kat tangga tu..tp skang tidak lagi rasanya.yg ada tourist yg ramai.kitorang x naik pon sbb tangga tinggi sangat.nak angkut stroller? oo tidak..hehe so jln2 tgk kedai.kat situ lah tempatnye luxury shop mcm Prada, Dior, Louis Vuitton, Salvatore Ferragamo dan mcm2 lagilah.huhuh so kami lalu dan tgk aje ler..nak beli x mampu den. Lama gak kami kat Spagna..jln2 tgk kedai, beli tak pon.sampai lenguh kaki.last skali cari sight seeing bus..naik bas..ronda2 Rome n Vatican City, balik tido...
Sorry la beb..karangan panjang sangat..
More to come..Day 3 n Day 4



Ini budak yg tak reti duduk diam x mo org pegang.Baru dapat kaki la katakan....





Trevi Fountain



Spanish Steps



Vittorio Emmanuel Monument


Friday, 27-Jul-2007 13:29 Email | Share | | Bookmark
Hadiah Hari Jadi 07.07.07

pandangan hadapan
pandangan sisi
pandangan atas
View all 12 photos...
heheh cantik kan tarikh tu.tapi kalo kat sini tarikh tu sangat sensitif.korang tau kan kenapa.so x payah la elaborate kat sini..kang lain plak jadinye..wa x sanggup. actually tarikh tu weekend slps b'day danish.(Saturday)
mula2 tu plan nak g manchester.ronda2 kat chinatown, pas tu g melawat MU punyer stadium.tapi sbb bangun lmbt.tukar plan.kitorang pon bwk danish pegi Doncaster Outlet Shopping. beli hadiah danish. Since danish dah start jalan sket2..kitorang decided utk beli kasut utk danish.so dengan semangat yang berkobar, kami menuju ke kedai kasut Clarks. konon-kononnya ada sale la..tapi yg salenye kasut budak kecik..yang x muat kaki danish.
Lepas dah dapat kasut..terus pakaikan kat dia.punye la excited dia nak jalan.mesti dia rasa lain kat kaki dia.lps tu bile masuk kedai lain..dia nak jalan je.lps tu nak merangkak.abis la kotor seluar dia.huhuhu..tapi skang ni danish dah boleh jalan dah.Kurang dah jatuhnye.Abis satu rumah dia dah ronda cuma kalau jln pakai kasut, dia x blh balance sgt, mebi sbb kasut tu besar sgt. Save sket..blh pakai raya nanti






Thursday, 26-Jul-2007 12:52 Email | Share | | Bookmark
More B'day Entry :D (4.7.2007)

wit mama kat tangga
dah turun bwh
siap-siap
View all 12 photos...
Mama and baba tak buat party pon utk danish.just celebrate between us. Beli kek n tiup lilin. itu saje.Nak buat party..mama tak larat la nak masak byk2.huhuhu...lagipun b'day danish kena hari rabu.weekday, baba g skolah.tiba2 tgh hari baba call nak balik.mama ingt nak buat je kek b'day danish.tgh tunggu danish tido baba kate nak balik, so x jadi le.lps tu bawak danish g meadowhall nak beli hadiah tp byk kedai tutup.maklumla baru je lps banjir hari isnin minggu sblm tu. boleh kata almost kedai kat bwh tutup.dah ronda2..masa pon suntuk,last skali mama n baba just beli 4pack of t-shirt from 'NEXT' utk danish.sian danish tade b'day present.huhuhu.lps tu pegi asda..beli kek n tadaa..tiup lilin..lps tu baba pon rushing pegi keje..


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net