By: mama baba and Danish

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Thursday, 29-Nov-2007 21:43 Email | Share | | Bookmark
Autumn @ Botanical Garden

 
 
 
View all 18 photos...
Actually ini gamba beberapa minggu lepas.Bukan terrrr baru la kirenye. Punye la lama nak pegi Botanical Garden.Kononnye nak ambik gamba autumn.Since this is the last autumn for us, (mebi) kot2 la x sempat nak rasa autumn thn depan kan, akhirnye setelah beberapa minggu delay, dapat juge kami 'shooting' kat Botanical Garden.

Kali ni kami telah tersasar ke tempat yg kami belum pegi sblm ni.padahal dah pegi Botanical Garden sblm ni..ada la 2-3 kali kan. tapinye tak perasan ada kawasan sebelah 'sana' byk pokok2 dan ade rose garden. punye la summer hr tu pegi sana nak tgk rose tapi takde..rupenye tersorok kat belah 'sana'.hahaha.. Maka dengan itu kami pon berjalan..Danish pon jln.w/pn agak sejuk tapi dia dengan penuh semangat berjalan.siap naik bukit lagi. (bukit tu maksudnye jln yg agak tinggi rendah gitu..ala2 bukit kecik la). dan meredah daun2 luruh. Hasilnye, abis seluar kotor.
Tapi dia sangat gumbira.tgk squirrel, dan pigeon. Satu lagi dia dok kejar ada sorang budak mat saleh.lbh kureng sebaya dia..tapi budak tu takut.hahaha..

Setelah abis 'shooting' (tulis shooting sbb bwk tripod.agak poyos disitu ), kitorang pon nak balik lah.Setelah berjalan x jatuh2 adam danish..akhirnye dapat jugak sedikit 'hadiah' sblm balik. Dapat jugak cium jln batu.hihii..seb baik sket aje..x de kesan pon.Tapi anak mama big strong boy..so nanges sket je.lagi pon masa tu dah penat, setelah shooting dan makan biskut dengan banyaknye..okey guys..enjoice our piccas...



Time ni dia sgt takut sbb mama tunjuk dia frog kat ujung kayu tu.nampak tak.hihihihihi....


Sunday, 28-Oct-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Danish dan Biskut Raya

check betul...kot2 ada semut :D
aummm..nyam nyam
hehehe...
View all 9 photos...
Hihihi..tak abis abis lagi entry raya.Gambar ni diambil pada hari raya ke-empat iaitu hari Isnin. Danish dok melepak2 kat rumah bersama Baba.Hari ni baba ponteng skolah.tak sedap perut katanya penangan beraya kuat sangat 3 hari lepas.
Skang ni Danish dah pandai makan biskut raya.Mama punye biskut mazola la dia punye favourite. Sbb almond london x bagi sangat dia makan.Nanti comot abis baju.Dah la susah nak gosok gigi. hihihi..so bagi biskut mazola.itu je pon biskut yg mama buat tahun ni. tengok lah gelagat Danish makan biskut raya.Habis satu mintak lagi..dan lagi dan lagi dan lagi..hihihihi...


Mazola Boy..hihihihi...




Thursday, 25-Oct-2007 10:08 Email | Share | | Bookmark
The Summer Is Over, Winter On It's Way...

it's autumn now!
 
 
View all 12 photos...











Monday, 22-Oct-2007 15:40 Email | Share | | Bookmark
Our 'Open House'

 
 
 
View all 10 photos...
Oleh kerana kami beraya secara mengejut iaitu pada hari Jumaat, mama pon x prepare apa pada hari raya pertama.sbb dok ingat raya hari Sabtu cam kat M'sia.Tiba2 raya hari jumaat.kelam kabut di buatnye.dgn ayam nye tak beli.lauk lam peti ais tade apa.hahaha..kelakar betul. tp nasib baik baba balik kol 9 malam bawak balik 7kg chicken legs.nak buat satey.dia kate utk hari raya pertama. mama said no! kalo mlm ni nak buat sume benda besok pagi nak jadi satey..alamatnye x tido la mlm tu..so kami buat keputusan utk buat hari raya kedua.mlm raya pertama lps baba balik dari takbir raya (tradisi kami kat Tinsley sejak 2thn lps) kami start buang tulang ayam..ambik isi ayam dan potong kecik2 utk buat satey. last skali malam raya tido pukul 3pg. at least ada improvement dr 2 thn lps tido kol 4.30pagi.hehehe..
So raya kedua, menu kami satey, kuah kacang,nasi himpit, mihun tomyam, cheesecake dan air minum.itu saja..kecil-kecilan aje.

Bila mama dan baba sibuk buat open house,beraya,layan tetamu n masak sume, org yg paling sibuk dan paling letih skali ialah Adam Danish ler.Dia pon sibuk 'layan tetamu'.bila budak2 datang suka la dia.main sama la kononnya w/pn kadang2 dia buat hal sendiri. tumpang gembira katakan. dan paling best tgk Danish makan satey.pegang lidi satey penuh gaya berjalan kehulu ke hilir dgn sibuknya. mana taknye, ini la first time pegang lidi satey.hahaha.. Besoknye rumah pakcik Hazri danish menangis nak satey lagi sbb pakcik hazri buat satey limited edition.hahaha..sian danish.

Dan seperti kebiasaan pada tahun2 lepas...tetamu terakhir kami balik pada pukul 1.30am. dan pemenang pada tahun ini jatuh kepada ..jeng jeng jeng...Alif imran n family!!!!! hihihihi..syabbas! syabbas!! tahun depan sambut raya kat sini lagi ke? hmm itu tunggu dan lihat aje ler.



Quote:

ojie: selagi boleh duduk la bawak ketiak mak.nti ko dah diambil org kang..kot2 balik umah mak pon skejap2 aje.kena berkongsi.nak dok bwh ketiak dah tak sempat lagi.hehehe.

muai: tomyam tu aku blender bahan2 tradisi sket..lepas tu taruk paste jugak.jgn tak caye paste tomyam adabi ada kat sini.ngeh ngeh ngeh...aku x pandai sangat la wat tomyam.org kelantan pandai wat nasi kerabu..tomyam org hadyai pandai muai

yus: nampak sangat ko ajak2 ayam je aku ni.mentang2 aku jawuh di mata.huk huk huk. ko nak masak apo nanti. x leh rasa masakan ko pon x pe.nti tempek gambo yea.gambo raya pon x tempek lagi..copek le nanti basi oooiii..

kay: insya-Allah nanti aku dah pndai betul buat satey aku panggil ko makan satey aku.hhihihi..satey aku tu pon ada kwn aku pegi tokok tambah baru ada rasa dan bau satey.kuah kacang pon aku x lepas lagi nak buat.lps ni kena practise more...huhuhu..


Friday, 19-Oct-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Eid Mubarak 2007 @ Sheffield

rajinnye anak mama..
tolong kemas cawan..
piring..
View all 11 photos...
Assalamualaikum pembuka bicara.Setelah sekian lama tak berbicara kat sini akhirnya terupdate jugak fotopages ku ini.Maaf banyak2 pada semua.Semua2 komen korang aku baca cuma tak berkesempatan nak reply.Rasanya belum terlambat utk kami sekeluarga mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN pada semua yang melihat fp ini.






[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net